Videomarketing-tips

Featured Video Play Icon

3 Soorten video’s voor je video contentstrategie – Het 3H-model van Google

Je wil graag starten met videomarketing. Maar wat voor video’s moet je nu posten? Hoe pak je dit aan? Ik geef je 3 soorten video’s volgens het 3H-model van Google. Daarmee maak je een consistente en simpele video contentstrategie.

3 soorten video’s
In het 3H-model van Google onderscheiden ze eigenlijk drie verschillende soorten video’s: Hero, Hub en Hygiëne. Elke soort video heeft zijn eigen doel. Laten we beginnen met de Hero.

Hero video’s
Het doel van Hero video’s is om brand awareness te creëren bij een grote groep mensen. Denk aan grote commercials of campagnes. Je plaatst deze Hero video’s 1 tot 3 keer per jaar.

Om een succesvolle Hero video te maken is het belangrijk dat je inspeelt op emotie of humor. Dan wordt de video snel opgepakt en weer verder gedeeld. Een goed voorbeeld hiervan is de video van Jean-Claude waar hij die epic split doet op de Volvo vrachtwagens (zie video).

Hub video’s
De tweede soort video’s zijn Hub video’s. Deze maak je voor je huidige volgers of klanten en zijn vaak relevant en interessant, zodat je echt een band opbouwt met de kijker. De video’s zijn vaak net iets langer, bijvoorbeeld 5 minuten.

Geef bijvoorbeeld een kijkje achter de schermen, maak een vlog of vertel succesverhaal. Hub video’s maak je ongeveer een keer in de twee maanden.

Hygiëne video’s
In deze video’s beantwoord je de vraag van jouw doelgroep zo goed mogelijk. Hygiëne video’s zorgen ervoor dat jouw bedrijf gevonden wordt als je doelgroep zoekt naar een antwoord op een vraag die ze hebben. Je plaatst Hygiëne video’s op regelmatige basis het hele jaar door. Maak bijvoorbeeld een Q&A, een instructievideo of geef iemand advies.

3 soorten video's - 3h model van google voor videomarketing en je video contentstrategieWe hebben de 3 soorten video’s gehad. Nu mag je lekker zelf aan de slag gaan!
Maak een video contentkalender waarin je de 3 soorten video’s een plaats geeft.

De Hero dus 1 tot 3 keer per jaar.

De Hub 1 keer in de 2 maanden.

En de Hygiëne post je dus best wel regelmatig, bijvoorbeeld elke week.

Ga brainstormen en bedenk welke onderwerpen je wilt behandelen. Daarvoor is het belangrijk dat je weet met welke vragen je doelgroep zit en wat ze willen weten. Om je daar bij te helpen heb ik een blog geschreven: welke onderwerpen kun je behandelen met videomarketing? Dat helpt je te ontdekken wat de vraag is van jouw doelgroep.

Heb jij een vraag over videomarketing? laat me weten! Geef reactie of stuur een e-mail naar info@videomarketing-tips.nl Volgende week weer een relevante tip over videomarketing? Volg mijn kanaal op Youtube, Facebook of LinkedIn.

Deze post heeft een reactie

Geef een reactie

Sluit Menu